Mestskí policajti budú môcť trénovať v novom výcvikom priestore, je v ňom i "killinghouse"

13.6.2024
0

Zdroj: TASR- Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Mestskí policajti v Bratislave budú môcť trénovať v novom priestore. Výcvikový polygón postupne vzniká v priestoroch Kramerovho lomu v bratislavskom Novom Meste, kde v minulosti sídlila hipologická jednotka mestskej polície (MsP).

Priestor vo štvrtok slávnostne otvoril náčelník bratislavskej MsP Miroslav Antal. Do budúcnosti ho chce MsP rozširovať a modernizovať.

"Súčasný stav je len začiatok a veríme, že v budúcnosti nám okolnosti umožnia, aby sme ho mohli ďalej rozvíjať. Našou víziou je poskytnúť kvalitný priestor pre tréning všetkých našich policajtov a policajtiek, ale aj miesto, kde budú môcť prísť na výcvik kolegovia z menších mestských a obecných polícií," povedal Antal. Priestor bude slúžiť aj policajtom z ostatných mestských a obecných polícií či študentom pripravujúcim sa na prácu v bezpečnostných zložkách.

V súčasnosti sa podľa MsP v Kramerovom lome nachádzajú mestskí kynológovia. Budú tam mať zázemie a pripravené je aj ihrisko na tréning psov a taktický polygón, tzv. "killinghouse". "Ten slúži napríklad na nácvik vstupov do priestorov, ako sú byty, obchody a podobne, ich prepátravanie a postupy voči osobám, ktoré neuposlúchnu výzvu na opustenie priestorov," priblížili mestskí policajti s tým, že v ňom môžu pracovať so psami, ktoré pomáhajú prehľadávať priestory "killinghousu".

Zdroj: TASR- Pavol Zachar

Taktický polygón. 

Policajti v ňom trénujú s realisticky pôsobiacimi zbraňami, ktoré strieľajú farbu. Vnútorné priestory sú modulárne a dajú sa prispôsobiť potrebám výcviku, uviedla MsP.
Zároveň poukázala na to, že vo štvrtok začal prvý celoslovenský spoločný tréning zásahových a kynologických jednotiek mestských polícií na Slovensku. Dvojdňového výcviku sa zúčastňujú mestskí policajti z Trnavy, Košíc, Žiliny, Popradu, Serede, Ružomberku a Dunajskej Stredy. Okrem taktického tréningu v "killinghouse" ich čaká aj výcvik so psami a zdravotná príprava.

(TASR)

Páčil sa vám článok?