Podvodníkom cvakli zuby naprázdno: Seniorovi zachránil 25-tisíc eur duchaprítomný taxikár

16.11.2023
0
Policajné auto

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Obeťou podvodníkov sa stal ďalší senior. Prípad však má šťastný koniec, peniaze mu zachránil taxikár.

Podvodníci použili na oklamanie 79-ročného seniora osvedčený scenár o dopravnej nehode, pri ktorej došlo k úmrtiu. Starého pána kontaktoval po česky hovoriaci muž vydávajúci sa za príslušníka českej diaľničnej polície.

"Stres a časová tieseň spôsobili, že senior uveril neznámemu páchateľovi, keď mu povedal o dopravnej nehode, pri ktorej jeho dcéra zabila 45-ročného motocyklistu v Českej republike. Senior rýchlo vložil do obálky svoje úspory, ktoré následne zabalil do igelitovej tašky. Potom dostal pokyn, aby pripravil poplatok za prevoz vo výške 300 €. Keď bolo všetko pripravené, senior vyšiel pred bytový dom, kde ho čakal vodič vozidla taxislužby, ktorý prevzal od seniora zabalených 25 100 eur," priblížila nám policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Počas prevozu však taxikár z tejto taxislužby nadobudol podozrenie, že ide o podvod a zavolal na políciu. Tá peniaze zaistila a vrátila seniorovi. 

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva," dodala hovorkyňa.

(ms)

Páčil sa vám článok?