Policajný záťah: Siedmi obchodníci s drogami skončili za mrežami

3.11.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti bratislavskej kriminálky niekoľko mesiacov vyšetrovali drogovú trestnú činnosť, ku ktorej dochádzalo na viacerých miestach Bratislavského kraja, a to najmä v obciach Ivanka pri Dunaji, Zálesie a Rovinka. Výsledkom bola ich akcia, ktorú podnikli včera.

Policajti urobili v priebehu včerajšieho dňa celkovo jedenásť domových prehliadok a osem prehliadok nebytových priestorov, pri ktorých bolo zadržaných celkovo desať osôb.

"Pri prehliadkach policajti zaistili omamné a psychotropné látky, ktoré boli následne podrobené expertíznemu skúmaniu na Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru. Okrem drog boli zaistené aj ďalšie predmety dôležité pre trestné konanie," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

Vyšetrovateľ už obvinil z prečinu, zločinu a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva celkovo sedem osôb – 35-ročného Jána H. z Bratislavy, 35-ročného Daniela S. z okresu Senec, 41-ročného Milana R. z okresu Senec, 38-ročného Jána B. z Bratislavy, 37-ročného Rada R. z okresu Senec, 39-ročného Romana T. z Bratislavy a 41-ročnú Nadeždu Š. A. z Bratislavy.

"Obvinení si mali od presne nezisteného času po dlhšiu dobu zadovažovať a prechovávať omamné a psychotropné látky – najmä marihuanu a kokaín. Tie následne po predchádzajúcej telefonickej komunikácií distribuovali konečným užívateľom za finančnú odplatu," dodal Szeiff. 

(ms)

Páčil sa vám článok?