VIDEO Požiar v Starom Meste: Vychytená reštaurácia pri Starom moste vyhorela

5.10.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Známa reštaurácia pri bratislavskom Starom moste v stredu nadránom vyhorela. Príčiny požiaru vyšetrujú, no pravdepodobne ju niekto podpálil.

Podnik Pláž Staré Mesto pozná v Bratislave takmer každý. Obľúbený podnik pri Starom moste, v ktorom s obľubou trávili Bratislvčania leto, však v stredu nadránom vyhorel.

"Dňa 4. októbra 2023, krátko pred 2.30 hod. ráno bol ohlásený požiar reštaurácie na Gondovej ulici v Bratislave. Na zásah boli vyslaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava. Pri požiari boli použité autonómne dýchacie prístroje," informovala nás hovorkyňa hasičského prezídia  Bianka Královičová.

FOTOGALÉRIA:

​Škoda na majetku, ktorá následkom požiaru vznikla majiteľovi reštaurácie, bola predbežne vyčíslená na 150-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Podľa policajtov je škoda ešte vyššia a prevádzku niekto podpálil. "Podľa doposiaľ zistených informácií dňa 04.10.2023 v skorých ranných hodinách neznámy páchateľ doposiaľ nezisteným spôsobom a predmetom spôsobil požiar prevádzky na Fajnorovom nábreží v Bratislave. Následkom požiaru došlo k poškodeniu a zničeniu interiéru a exteriéru prevádzky. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 167.477 eur," informovala nás policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

VIDEO (Pláž Staré Mesto po požiari):

Ako pre Bratislavské noviny priblížil hovorca bratislavských hasičov Štefan Koči, v čase ich príchodu sa reštaurácia zložená z lodných kontajnerov nachádzala v tretej fáze horenia. Hasili ju štyrmi prúdmi vody a zároveň rozobrali drevenú terasu. Pri požiari sa nikto nezranil. 

Na mieste zasahovalo 19 hasičov s piatimi kusmi techniky.

Kontaktovali sme i samotnú prevádzku, mobilné číslo je aktuálne nedostupné.  

(ms)

Páčil sa vám článok?