Nočná naháňačka: Policajti prenasledovali nadrohovanú dvojicu na ukradnutej motorke

13.7.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Začalo sa to ako situácia, ktorú policajti riešia bežne. Zaujal ich motorkár, konkrétne spolujazdcova jazda bez prilby včera krátko pred polnocou na ulici Pri trati v bratislavských Podunajských Biskupiciach.

"Vodič na výzvy k zastaveniu vozidla nereagoval a práve naopak, rýchlosť jazdy neustále zvyšoval. Uniknúť sa mu však nedarilo, pretože hliadka ho mala neustále na dohľad. Svoju jazdu so spolujazdcom ukončili pádom, tesne po tom ako vodič stratil pri odbáčaní kontrolu nad motocyklom," priblížila nám policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Vodič sa dal po páde na útek,  no policajti ho chytili. Počas spútavania oboch mužov policajti spozorovali, že jeden z nich odkopol vrecko s bielou kryštalickou látkou. Ani jeden sa nechcel priznať k jej vlastníctvu. Z toho dôvodu na miesto privolali aj výjazdovú skupinu vrátane kriminalistického technika.

"Následnou lustráciou bolo zistené, že 35-ročný vodič Martin má do roku 2025 uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Ďalej bolo zistené, že po motocykli zn. Generic je vyhlásené Rakúskou republikou pátranie.
Po vykonaní potrebných úkonov na mieste bol vodič podrobený toxikologickému vyšetreniu v nemocnici, ktoré potvrdilo prítomnosť omamných a psychotropných látok v jeho organizme," dodala.

Policajti taktiež zadržali 24-ročného spolujazdca, ktorý mal pri sebe štyri vrecká s neznámou bielou kryštalickou látkou.
(ms)

Páčil sa vám článok?