Rozsiahly požiar v Rovinke, na miesto dorazilo viac ako 100 hasičov

22.6.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V obci Rovinka vypukol vo štvrtok ráno v areáli jednej z firiem rozsiahly požiar. Na mieste je už vyše 100 hasičov.

"Už viac ako 100 profesionálnych a dobrovoľných hasičov pokračuje v lokalizácii a likvidácii požiaru skladu s polyetylénom a paletami v obci Rovinka, okres Senec. Na mieste udalosti sa nachádzajú dobrovoľní hasiči z okolitých obcí a profesionálni hasiči z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Hasiči vykonávajú hasebné práce aj pomocou výškovej techniky. Na miesto udalosti smerujú pracovníci KCHL CO v Nitre, ktorí budú z dôvodu silného zadymenia vykonávať merania kvality ovzdušia v okolí. Na požiarisku sa nachádza aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek," informovala nás Katarína Križanová z hasičského prezídia.

Ako upresnila policajná hovorkyňa Silvia Šimková, požiar na polícii nahlásili o 7:34 h. Podľa policajtov ide o požiar výrobnej haly na Hlavnej ulici. "Podľa doposiaľ zistených informácií sa nejedná o zdraviu škodlivé alebo výbušné látky. K zraneniu osôb nedošlo. Na mieste sa nachádza niekoľko hliadok polície, ktoré usmerňujú dopravu, preto apelujeme na vodičov, aby sa pri prejazde uvedeným úsekom riadili ich pokynmi. Presné príčiny vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," priblížila najskôr hovorkyňa.

Zdroj: G. T.

Pohľad na požiar z diaľky. 

Zdroj: G. T.

​Požiar v Rovinke

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Takýto hrozný pohľad sa vám dnes naskytne v Rovinke.

"V dôsledku škodlivých látok v nameraných hodnotách (nie sú život ohrozujúce) je uzatvorená ulica Majerská a časť ulice Hlavnej na úrovni obytných blokov. Vyzývame vodičov, aby sa tomuto úseku úplne vyhli," dodala o pár hodín.

Zdroj: HaZZ

Rozsiahly požiar v Rovinke, bojujú s ním desiatky hasičov.

Obec Rovinka na svojom webe upresnila, že požiad vypukol v areáli firmy Ospra na Majerskej ulici (kolmá na Hlavnú, oficiálna adresa firmy je na Hlavnej, jej areál sa však rozprestiera popri Majerskej - pozn. red.). "Nakoľko z požiaru stúpa hustý čierny dym, odporúčame obyvateľom pozatvárať si okná a obmedziť pohyb vonku v smeroch zadymenia," priblížila obec.

Zdroj: HaZZ

Hasiči sa snažia dostať požiar pod kontrolu.

Firma  Ospra vyrába polyetylénové produkty, ako sú vrecia, hadice a fólie. Zároveň recykluje plasty na ďalšie spracovanie.

VIDEO: Požiar videli z diaľky aj vodiči okoloidúcich áut:

Zdroj: Matúš Husár

Hasiči naberajú vodu z neďalekého jazera.

Zdroj: Matúš Husár

Požiar vidno už z diaľky.

Zdroj: Matúš Husár

​​Požiar vidno už z diaľky.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Pohľad na požiar z Bratislavy.

(ms)

Páčil sa vám článok?