Ženu obvinili z týrania zvierat, o štyri mačky sa prestala starať

5.6.2023
0

Zdroj: SAOZ

Páčil sa vám článok?

Polícia obvinila 28-ročnú ženu M. K. z Bratislavy z týrania zvierat. O štyri mačky sa v júli 2022 prestala starať. Nechala ich bez potravy, napájania a ďalšej dohodnutej starostlivosti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Mačky mala od februára 2018 vo vlastníctve na základe darovacích zmlúv z jedného občianskeho združenia, pričom bola oboznámená s povinnosťou dodržiavať ustanovenia zákona o ochrane zvierat, ako aj ďalšie právne predpisy týkajúce sa chovu a držania spoločenských zvierat," načrtla polícia.

Jednu z opustených mačiek našli v septembri 2022 v akútnom stave. Diagnostikovali jej parazity na srsti, zanedbanú ústnu dutinu, neurologické deficity, ako aj ďalšie poškodenia nezlučiteľné so životom zvieraťa.

Električková trať v Petržalke má byť hotová na jeseň 2024, potvrdil to aj nový harmonogram

Výstavbu električkovej trate v bratislavskej Petržalke, v úseku Jungmannova – Janíkov dvor, by mali dokončiť do 30. septembra 2024. Potvrdzuje to aktualizovaný harmonogram prác, ktorý zverejnilo hlavné mesto. Tento termín bol v uplynulých mesiacoch uvedený aj v materiáloch, o ktorých rokovalo mestské zastupiteľstvo či mestská dopravná komisia. Petržalský starosta Ján Hrčka si však nemyslí, že bude dodržaný.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie