Do Šamorína mieria tisíce členov motorkárov Hells Angels, polícia je na nohách i v Bratislave

1.6.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti od rána dohliadajú na bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov Bratislavy aj Šamorína v súvislosti so športovým podujatím Spartan Race a motorkárskym medzinárodným stretnutím Hells Angels MC World Run 2023. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Prípady narušenia verejného poriadku v nadväznosti na prítomnosť účastníkov známeho motorkárskeho klubu sme doposiaľ nezaznamenali," uviedli policajti. Ak by verejnosť zaznamenala protiprávne konanie, má bezodkladne kontaktovať políciu na bezplatnej linke 158.

Obe podujatia sa uskutočnia v rovnakom termíne počas víkendu 3. a 4. júna. Policajti už pred pár dňami informovali o príprave bezpečnostných opatrení prijatých v súvislosti s podujatiami.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vyčlenili preto potrebný počet policajtov, ktorí budú dohliadať na verejný poriadok a budú tiež vykonávať potrebné úkony, aby dokázali v prípade potreby zasiahnuť tak, aby nedošlo k škodám na majetku alebo k iným protiprávnym konaniam.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"​Do Šamorína postupne prichádzajú motorkári z rôznych kútov sveta. Zastupujú svoje pobočky hlavne z Nemecka, Rakúska, Bulharska, Švajčiarska či dokonca zo Spojených štátov. Dokopy ich má prísť okolo tri tisíc. Stretnúť ich môžete aj v hlavnom meste, kde sú ubytovaní," uviedol portál noviny.sk s tým,  že ich má byť až tritisíc. 

Akcia sa koná v obrovskom súkromnom areáli. Okrem motorkárov z Hells Angels sa dovnútra nikto iný nedostane. Celé okolie je obstavané plotom a areál stráži bezpečnostná služba. V uliciach budú nasadené stovky policajtov. Kontrolujú všetkých, ktorí prichádzajú na akciu.

Americká ambasáda podľa noviny.sk kedysi Pekelných Anjelov označila za zločinecký gang. "Je to skupina, kde môžu byť aj nebezpeční ľudia, snažíme sa zabezpečiť, aby sa nezatúlali do mesta," uviedol primátor Šamorína Csaba Orosz.

Podľa iných zas obavy nie sú na mieste. "Reprezentujú svoj klub, určite nepôjdu robiť zlobu, skôr sa budú snažiť reprezentovať svoj klub pozitívne. Skôr tam budú priateľské prejavy, že sa človek zasmeje, zamáva, poprípade, že sa niekto spýta na technické parametre strojov," myslí si Peter Schmidl, prezident klubu Kraken a právny poradca Hells Angels Slovakia.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?