Ďalší podvod: Chceli si iba dobiť kredit na telefóne, prišli o tisíce eur

29.5.2023
0

Zdroj: pixabay

Páčil sa vám článok?

Nástrahy podvodných konaní číhajú na internete aj tam, kde by ste ich určite nečakali. Dva prípady, keď došlo k zneužitiu platobných údajov pri dobíjaní kreditu na telefóne, evidujú aj bratislavskí policajti.

V oboch prípadoch poškodené predpokladali, že sa nachádzajú na stránke mobilného operátora, a preto pri kúpe kreditu jedna  zadala prístupové údaje k jej internetbankingu a druhá si zvolila spôsob platby bankovým prevodom.

"Neznámy páchateľ po získaní prístupových údajov, následnou manipuláciou finančných prostriedkov pripravil poškodenú o 5000 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II začal trestné stíhanie pre zločin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. V treťom bratislavskom okrese policajti prijali trestné oznámenie od poškodenej, ktorá si pri výbere spôsobu platby pri kúpe kreditu zvolila bankový prevod. Do pár minút jej prišla namiesto SMS o dobití kreditu správa o prevode 2 900 eur v prospech neznámeho bankového účtu," priblížila nám bratislavská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Opätovne Vás upozorňujeme, aby ste boli opatrní a pozorní pri zadávaní platobných údajov na rôznych webových stránkach. Nikdy neposkytujte svoje prihlasovacie údaje do internetbankingu!" dodala.

(ms)

Páčil sa vám článok?