Podvodníci pripravili ďalšieho seniora o úspory, tisíce eur odovzdal "Šufliarskemu". Nepoznáte muža na fotografii?

26.5.2023
0

Zdroj: shuttestock

Páčil sa vám článok?

Policajti v Bratislave vyšetrujú zločin podvodu, ku ktorému došlo 23.05.2023. Výsledkom je opäť senior, ktorý prišiel o svoje úspory.

Zatiaľ neznámy muž vydávajúci sa za nadporučíka "od Dvoch levov" zatelefonoval na pevnú linku 86-ročnému seniorovi. Tvrdil mu, že jeho syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej narazil do iného motorového vozidla a zranil malé dieťa, ktoré má rozbitú hlavu. Podľa slov údajného nadporučíka musí ako odškodné za zranené dieťa zaplatiť 15-tisíc eur.

"Senior zrátal finančnú hotovosť vo výške 15.000 eur a podľa inštrukcií údajného nadporučíka mal dať peniaze doigelitového  vrecka a vyhodiť ich cez okno pred vchod domu. S týmto ale senior nesúhlasil, a preto mu údajný nadporučík povedal, že príde pred dom „vyššia šarža Šufliarsky“ (Šufliarsky je i priezvisko bývalého námestníka generálneho prokurátora - pozn. red.). Približne po 10 minútach sa poškodenému predstavil muž ako „Šufliarsky“, ktorému senior podal do ruky vrecko  s peniazmi a senior odišiel naspäť do svojho bytu. Až po príchode do bytu skontaktoval svojho syna, ktorý mu oznámil, že je v poriadku a vtedy senior zistil, že sa stal obeťou podvodu," priblížila nám policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Policajti v tejto súvislosti pátrajú po totožnosti muža na priloženom videu, ktorí by svojimi informáciami mohol pomôcť  objasniť tento skutok.

VIDEO:

"Akékoľvek informácie k totožnosti osoby na videu, k jeho súčasnému pohybu alebo pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB profile polície." dodala.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Nepoznáte tohto muža?

(ms)

Páčil sa vám článok?