Opitý agresívny muž rozbíjal zariadenie na oddelení dokladov v Petržalke. Zaútočil aj na policajtov

11.5.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Krátko po 11.30 h vošiel do priestorov oddelenia dokladov na Záporožskej ulici v Petržalke 37-ročný opitý muž, ktorý začal vulgárne nadávať pracovníčkam oddelenia vydávania občianskych preukazov i poškodzovať vybavenie samotného oddelenia.

"Dvaja policajti z uvedeného oddelenia sa snažili s mužom nadviazať komunikáciu, vyzývali ho, aby od svojho konania upustil, avšak na tieto výzvy muž nereagoval. Následne došlo k fyzickému konfliktu, pri ktorom muž napadol policajtov a tí za dodržiavania príslušných ustanovení zákona o Policajnom zbore voči nemu použili donucovacie prostriedky – hmaty a chvaty sebaobrany. Muža spacifikovali a po príchode policajtov pohotovostnej motorizovanej jednotky bol muž obmedzený a osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Jeden z policajtov pri napadnutí  mužom utrpel zranenia ruky, ktoré si vyžiadalo ošetrenie v zdravotníckom zariadení.

"Po vykonaní potrebných úkonov vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V obvinenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa 37-ročnému Pavlovi M. z Bratislavy. Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia," dodal Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?