Smutný nález: V Podunajských Biskupiciach našli na brehu Dunaja telo dlhoročného reprezentanta v rýchlostnej kanoistike

7.5.2023
0
Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Policajti v nedeľu 7. mája vyrazili do Podunajských Biskupíc, kde sa malo nachádzať telo muža bez známok života. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o nezvestného dlhoročného reprezentanta v rýchlostnej kanoistike Milana Lachkoviča.

"Dnes v čase okolo 11:35 bol na linke 158 prijatý oznam o nájdení mužského tela bez známok života pri okraji rieky Dunaj v mestskej časti Podunajské Biskupice. Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II oznam preverili a hodnovernosť potvrdili," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Na miesto prišiel obhliadajúci lekár. Predmetnú udalosť polícia naďalej vyšetruje.

Ako neskôr informovala na sociálnej sieti Karlova Ves, išlo o dlhoročného reprezentanta v rýchlostnej kanoistike Milana Lachkoviča (70). Nezvestný bol od 27. apríla, keď ho naposledy videli v Karloveskej zátoke, ako išiel na vodu, ktorej, žiaľ, svoj život aj navždy odovzdal.

Milan Lachkovič bol akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode. V Tatrane Karlova Ves bol podpredsedom vodáckeho klubu.

"Dnes o 11.35 našli mŕtveho Milana Lachkoviča v Dunaji pod Bratislavou. Budeme na neho s láskou spomínať. Nebol to pre mňa len brat, ale aj najlepší kamarát. Talentovaný človek a úspešný právnik. Ako žiak vyhral celoslovenské kolo v recitovaní v jeho kategórii. Na vode bol univerzálny. Bol dlhoročným reprezentantom v rýchlostnej kanoistike, ale bol aj akademickým majstrom sveta v zjazde na divokej vode. V Tatrane Karlova Ves bol podpredsedom vodáckeho klubu, a zo svojho syna Milana vychoval tiež reprezentanta v kanoistike a zo svojej dcéry Zuzky právničku. Miloval Dunaj," informoval na sociálnej sieti jeho brat Rudolf. 

(ms)

Páčil sa vám článok?