Zlodejov v zdravotnom stredisku odhalila esbéeska, nechceli sa však len tak vzdať

17.4.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V sobotu ráno (15.04.2023) privolali bratislavských policajtov na Učiteľskú ulicu v Podunajských Biskupiciach, kde malo dôjsť k vlámaniu do priestorov zdravotného strediska. Viac nám prezradila policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Po príchode na miesto bolo zistené, že dvaja neznámi muži mali poškodiť okno, cez ktoré sa následne mali dostať do vnútorných priestorov lekárne. Tam mali po vypáčení dverí a poškodení signalizačného zariadenia porozbíjať sklenené výplne dverí a stola. Taktiež mali porozhadzovať lieky rôzneho druhu a poškodiť kovové mreže a zámky viacerých dverí. Počas ich činnosti však boli na mieste vyrušení zásahovou jednotkou súkromnej bezpečnostnej služby," vysvetlila hovorkyňa. 

Esbeeskári však márne vyzývali neznámych mužov, aby vyšli von. Následne na miesto prišli viaceré policajne hliadky, ktoré zabezpečovali možné únikové trasy. Zlodeji odmietali uposlúchnuť opakované výzvy policajtov, a preto do budovy vošiel služobný pes so psovodom a policajnou hliadkou. Po chvíli vyšli z budovy spolu s policajtmi aj zadržaní zlodeji.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"Poverený príslušník vzniesol 36-ročnému Zdenkovi a 35-ročnému Ondrejovi obvinenie z prečinu Krádež v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom Poškodzovanie cudzej veci. Obvinení sú umiestení v cele policajného zaistenia," dodala  Šimunková.

(ms)

Páčil sa vám článok?