Mestskí policajti pomáhali namol opitej zranenej žene s malým dieťaťom

31.3.2023
0

Zdroj: MsP Bratislava

Páčil sa vám článok?

Práca policajtov prináša so sebou aj smutné okamihy, keď sa musia pozerať na trápenie tých najnevinnejších - malých detí. Takýto prípad sa odohral v uplynulých dňoch i v bratislavskom Ružinove na Strukovej ulici.

"Ružinovská policajtka a policajt krátko pred ôsmou hodinou večer preverovali oznam o bezvládnej žene, pri ktorej malo byť maloleté dieťa. Na Strukovej ulici našli zranenú matku a pri nej približne 5-ročné dieťa, ktoré tvrdilo, že je to jeho mama," informovali mestskí policajti na sociálnej sieti. 

Žena bola zjavne opitá, avšak s policajtmi dokázala, i keď s problémami, komunikovať. Mala zranenia na tvári, ktoré utrpela pri páde na zem. O maloleté dieťa sa zatiaľ postarala policajtka. "Citlivo s ním komunikovala a posadila ho do tepla a bezpečia služobného auta. Zranenej žene zároveň hliadka poskytla predlekársku pomoc," priblížili policajti.

Situácia si okrem privolania zdravotníkov vyžadovala aj prítomnosť pracovníčky sociálnej kurately. Tá prišla v krátkom čase aj so štátnymi policajtmi. Informovaní boli zároveň aj starí rodičia dieťaťa.

"Vykonanou dychovou skúškou boli žene namerané približne tri promile alkoholu. Prípad si prevzal Policajný zbor a príslušný orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately," dodali policajti. 

Foto je ilustračné. 

(ms)

Páčil sa vám článok?