Útok extrémistu? Muž napadol v centre mesta cudzinca z Nového Zélandu, po útoku hajloval

27.3.2023
0

Zdroj: Reedit.com

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti vyšetrujú útok na cudzinca, ku ktorému došlo v centre mesta na Kamennom námestí v sobotu. Dôvodom môže byť fakt, že hovoril po anglicky.

O prípade informoval portál tvnoviny.sk, polícia následne potvrdila, že sa ním zaoberá. 

"K udalosti, ku ktorej došlo v sobotu (25.03.2023) krátko pred 22.00 h, boli privolaní policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Aktuálne sa uvedeným prípadom zaoberajú policajti prvého bratislavského okresu, ktorí vykonávajú potrebné úkony s cieľom objasnenia udalosti," uviedli policajti s tým, že prejavy extrémizmu, ktoré sú kvalifikované ako trestný čin, sú následne riešené v pôsobnosti Národnej kriminálnej agentúry.

Ako uviedol portál tvnoviny.sk, mladík spolu s jedným dievčaťom chceli ísť na električku, keď ich začal obťažovať po slovensky hovoriaci muž. "Mladík si nevie vysvetliť prečo. Háda, že sa dôvod skrýva v skutočnosti, že s dievčaťom rozprávali po anglicky. Neznámy muž kráčal blízko za nimi a udrel ho do zadnej časti hlavy. Pokračovali v ceste a jeho priateľka na miesto volala políciu," uviedol spomínaný portál. 

Následne sa Novozélanďan otočil,  chcel útočníka nakrútiť na mobilný telefón. Zachytil ho vo chvíli,  keď hajloval. Následne ho agresor opäť napadol.

„Pravdepodobne bol na drogách," myslí si cudzinec.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie