Svedok prehovoril, ako malo dôjsť k vražde Daniela Tupého

25.3.2023
0

Zdroj: ms, archív

Páčil sa vám článok?

Polícia má po 17 rokoch v rukách výpoveď svedka o tom, ako došlo k vražde Daniela Tupého. Svedkom je jeden z priamych účastníkov útoku na mladých ľudí. Vraždil podľa neho advokát Adam Puškár. Informovala o tom Televízia JOJ.

Obvinený Adam Puškár sa už v nedeľu (26. marca) postaví pred sudcu, ktorý rozhodne,  či bude stíhaný väzobne. 

"V kauze vraždy Daniela Tupého prehovoril jeden zo svedkov. Na NAKA pomerne detailne opísal, čo sa v osudnú noc stalo. Dokonca označil aj útočníka a ním mal byť práve Adam Puškár. Vyplýva to z informácii, ktoré má k dispozícii TV JOJ," informovala Televízia JOJ.

Muž, ktorý prehovoril, mal patriť medzi najbližších ľudí obvineného Puškára.
K útoku došlo 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží, keď skupinu študentov napadla skupina neonacistov.

Zdroj: Reprofoto TV JOJ

Adam Puškár.

"Pritom jednotliví jej členovia v nedávnych výsluchoch uviedli, že sa tam stretávali pravidelne s cieľom pobiť sa. Tak to malo byť aj v osudný deň. Jeden zo svedkov dokonca opísal, že keď prišiel do bitky, narazil na Adama Puškára a videl, ako so zatvorenou päsťou udieral neznámeho muža. Dokonca si spomenul aj na to, že obvinený útočník stál nad obeťou a do hornej časti tela vykonával pohyb rukou zhora nadol, a to viackrát," uviedla TV JOJ.

Podľa svedka krátko potom mal Puškár odísť k Dunaju. Útočnú zbraň, teda nôž si podľa svedka skryl najskôr v aute, v ktorom z miesta činu odišli. Zlikvidovať úplne ho mal až o nejaký čas neskôr. Svedok tvrdí, že ho vyhodil do Dunaja z mosta Lafranconi. 

"Následne sa o tom partia dlho nerozprávala. Podľa výsluchu svedka sa k útoku vrátili až na stretnutí v Devínskej Novej Vsi po pár rokoch. Aj na ňom padlo meno Adama Puškára ako toho, kto mal študenta dobodať," uviedla TV JOJ.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie