Polícia v Bratislavskom kraji odhalila päť vodičov, ktorí nafúkali vyše promile

20.3.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajné hliadky odhalili počas uplynulej nedele (19. 3.) na území Bratislavského kraja piatich opitých vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile. Troch vodičov zadržala polícia v hlavnom meste. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.  

V prvom prípade zastavila policajná hliadka 24–ročnú vodičku na Námestí SNP v Bratislave, keďže nemala rozsvietené svetlá na vozidle. "Vodička sa po zastavení chcela vymeniť na mieste vodiča so spolujazdcom," približuje polícia s tým, že dychová skúška u nej preukázala 2,23 promile.  

Za rovnakú chybu kontrolovala polícia aj 31-ročného vodiča, tentoraz na Suchom mýte v Bratislave. Vodič javil známky požitia alkoholických nápojov, čo potvrdila aj následná dychová skúška. Namerali mu 2,19 promile.

V treťom prípade zastavila hliadka 49–ročného vodiča v Stupave. Dychová skúška u neho preukázala 2,17 promile.  

Vo štvrtom prípade viedol 41–ročný vodič motorové vozidlo po Panónskej ceste v Bratislave, kde z pravej strany obehol policajné auto. Za tento priestupok ho hliadka následne zastavila, "alkotest" ukázal 1,60 promile.

Nedeľňajší "alkoholový" deň uzatvoril 39–ročný vodič, ktorého polícia zastavila a kontrolovala v obci Viničné. Počas dychovej skúšky mu namerali 1,27 promile.

"Vodiči boli obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušné policajné oddelenie," približuje polícia. Vodičom opätovne pripomína, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí. Apeluje na nich, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy nepožili.

(TASR)

Páčil sa vám článok?