Hystericky kričal, plakal: Dopraváci zabránili nadrogovanému mužovi v ďalšej jazde

13.3.2023

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vážnymi následkami mohla skončiť víkendová jazda mladého vodiča auta Audi, ktoré zastavila v sobotu krátko po 22.00 h hliadka diaľničného oddelenia.

Auto zastavili na výjazdovej vetve diaľnice D1 od Prístavnej ulice v smere do Trnavy, pričom vodiča skontrolovali. Pri kontrole sa správal nekoordinovane, mykal sa zo strany na stranu a javil známky požitia omamných látok. Pri vystupovaní z auta si policajt všimol, že mužovi vypadli pod sedadlo priesvitné vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Po následnej otázke policajta došlo u muža k zmenám nálad – hystericky kričal, plakal a bol zjavne rozrušený. Jeho spolujazdcovi – 29-ročnému mužovi pri vystupovaní vypadla sklenená fajka určená na užívanie pervitínu, pričom muž policajtom uviedol, že je pod vplyvom alkoholu a rovnako užíva pervitín.

"Uvedené predmety boli policajtom zo strany posádky vozidla dobrovoľne vydané, pričom vodič sa dobrovoľne podrobil screeningovému vyšetreniu v nemocnici, ktoré preukázalo prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a MDMA. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda bola zakázaná. Muž bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. 

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

(ivk)

Páčil sa vám článok?