Dráma v podniku na Karpatskej: Mladík sa ocitol v ohrození života, museli ho oživovať

25.2.2023
0

Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Páčil sa vám článok?

Hliadku Útvaru zásahovej jednotky a kynológie mestských policajtov v noci privolali do jedného z podnikov na Karpatskej ulici v bratislavskom Starom Meste. kde posádka rýchlej zdravotnej pomoci oživovala len 20-ročného muža. Ten počas koncertu v priestoroch prevádzky, ktorá praskala vo švíkoch, náhle skolaboval a ocitol sa v ohrození života.

Mladíka sa zdravotníkom, aj za asistencie mestskej polície a hasiča, ktorý sa v podniku nachádzal v čase osobného voľna a bol pri ňom ako prvý, napokon podarilo úspešne resuscitovať.

Policajti pomáhali záchranárom nielen pri samotnom komplikovanom ošetrení pacienta, ale v preľudnených priestoroch sa postarali aj o zaistenie jeho bezpečného presunu do sanitky.

Spolupráca mestskej polície so zložkami integrovaného záchranného systému sa za posledné roky výrazne posilnila. Takmer denne riešia prípady, pri ktorých je nevyhnutná kooperácia či už s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, hasičmi alebo štátnymi policajtmi

"Aj takéto príbehy so šťastným koncom sú dôkazom toho, že keď spojíme sily, dokážeme všetko. Sme radi, že sme aj tentokrát mohli prispieť k záchrane toho najcennejšieho, ľudského života," uvádza na sociálnej sieti mestská polícia. 

OLO dodá ďalšie kompostovateľné vrecká na kuchynský bioodpad

Bratislavské domácnosti zapojené do zberu kuchynského bioodpadu, ktoré už vyčerpali kompostovateľné vrecká zo štartovacieho balíčka, si môžu ďalšie vyzdvihnúť v centrále mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) na Ivanskej ceste. Urobiť tak budú môcť od 1. marca. K dispozícii budú aj tým, ktorí si ich vlani vyzdvihnúť nestihli. OLO zároveň mení interval odvozu kuchynského bioodpadu.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?