Šialený prípad: Martin podľa polície napadol v Bratislave viacero žien, neraz mal šokujúce požiadavky

5.2.2023
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajtom sa podarilo zadržať 48-ročného českého občana Martina T., ktorý sa podľa polície v hlavnom meste Slovenska dopustil celého radu násilných činov. Jeho požiadavky voči ženám boli neraz prekvapivé. Viac nám prezradil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Martin už má na krku obvinenie zo zločinu lúpeže, trestného činu nebezpečného vyhrážania, trestného činu výtržníctva. Podozrivý je aj zo spáchania trestného činu sexuálneho násilia, v ktorom nebolo doposiaľ menovanému vznesenie obvinenie, v uvedenom prípade stále prebieha zabezpečovanie dôkazov.

Podľa doterajších zistení polície Martin ešte 26.04.2022 prenasledoval 41-ročnú ženu do obytného domu na Svätoplukovej ulici. Na schodisku ju uchopil za ústa a snažil sa ju stiahnuť na zem, avšak žena sa bránila a udierala ho do viacerých častí tela. Počas zápasu jej vzal dámsku topánku, s ktorou z miesta utiekol.

"K druhému skutku došlo dňa 05.05.2022 v priestoroch jednej z budov na Námestí SNP, kde v tom čase bola výstava. Žena, ktorá v tom čase pracovala ako kurátorka výstavy, bola počas popoludňajších hodín oslovená so slovami „ak nechceš aby som ti ublížil, rob čo ti poviem“ neznámym mužom. Ten jej začal bozkávať chodidlá a súčasne onanovať, pričom po cca. piatich minútach sa žene poďakoval a z priestorov budovy utiekol. K zraneniu ženy nedošlo," priblížil Szeiff.

Ďalšieho skutku sa mal Martin dopustiť 30.01.2023 v zborovni jednej z bratislavských základných škôl. Učiteľku oslovil pod zámienkou darovania peňazí. Po chvíli sa jej však začal vyhrážať ublížením na zdraví nožom,  žena však utiekla. Následne zo školy odišiel.

"Obvinený je dôvodne podozrivý však aj zo spáchania skutku sexuálneho násilia zo dňa 03.01.2023, ku ktorému došlo v priestoroch výťahu jedného z obytných domov v mestskej časti Petržalka. V tomto prípade nastúpil spolu s 67-ročnou ženou do výťahu, pričom po tom ako sa výťah pohol, ho na medziposchodí mal zastaviť. Vo vnútorných priestoroch sa dopustil trestného činu sexuálneho násilia, pričom k spôsobeniu fyzickej ujmy poškodenej žene nedošlo. Aj v tomto prípade muž následne z miesta utiekol. V uvedenom prípade sa stále pokračuje v zabezpečovaní dôkazov za účelom preukázania viny a rozšírenia prípadného trestného stíhania," priblížil Szeiff. 

Ani v jednom z prípadov nedošlo k zraneniu žien.

"V rámci vykonaných analýz jednotlivých prípadov kriminalisti zistili, že páchateľ má na tvári výrazné tetovanie, ktoré pri páchaní skutkov si prekrýval make-upom," vysvetlil hovorca.

Na Martina bol vydaný Okresným súdom Bratislava I zatýkací rozkaz ako aj Európsky zatýkací rozkaz. Zadržali ho v sobotu 4.2.2023 na území Českej republiky, pričom je už umiestnený v cele policajného zaistenia.

Hrozí mu trest odňatia slobody až na osem rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?