Tragický nález: V Dunaji pri Lužnom moste našli nezvestnú Teréziu bez známok života

1.2.2023

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti práve preverujú oznámenie, ktoré prijali na linke 158 dnes krátko po 09.00 h. Podľa doterajších informácií bolo vo vodnom toku rieky Dunaj v blízkosti Lužného mosta na petržalskej strane spozorované ženské telo bez známok života.

"Policajti na mieste aktuálne vykonávajú potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie," informoval nás bratislavský policajný hovorca Miochal Szeiff.

V uplynulých dňoch polícia intenzívne pátrala po nezvestnej 18-ročnej Terézii Macalíkovej pochádzajúcej z okresu Topoľčany. Naposledy ju videl priateľ na Osuského ulici v Bratislave 28. januára. Podľa občianskeho združenia Záchranný systém Slovensko ju naposledy videli 28. januára o 19.30 h na Starom moste. 

Pre TV JOJ obhliadajúci lekár potvrdil,  že ide o telo nezvestnej Terézie.

"Podľa informácií TV JOJ ide o Teréziu, ktorú policajti hľadali posledné dni. Že má ísť o hľadanú Teréziu potvrdilo aj čierne oblečenie a biele čižmy, jej rodina a priateľ. Telo mal nájsť náhodný okoloidúci, ktorý si tam bol ráno zabehať," uvádza portál noviny.sk.

Priateľ Terezky zavesil na sociálnej sieti nasledujúci odkaz:

Zdroj: inst

Polícia však túto informáciu oficiálne nepotvrdila. "K totožnosti osoby sa bude možné oficiálne vyjadriť až po obdržaní záverov z pitvy a výsledkov analýzy DNA," uviedol hovorca. .

"Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V bolo v súvislosti s dnešným nálezom tela ženského pohlavia začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," dodal.

Na základe návrhu ohliadajúceho lekára nariadil vyšetrovateľ vykonanie pitvy.

Zábery TV JOJ:

(ms)

Páčil sa vám článok?