Úspešná protidrogová akcia krajskej kriminálky. Dvaja páchatelia drogovej trestnej činnosti už doobchodovali

25.11.2022

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Policajti odboru kriminálnej polície v Bratislave vykonali dňa 23. 11. 2022 akciu s názvom KOLOSEUM počas, ktorej boli zadržané dve osoby. V rámci akcie vykonali za účasti policajtov z Bratislavy a Nitry na základe predchádzajúceho príkazu sudcu v obci Ivanka pri Dunaji tri domové prehliadky a dve prehliadky nebytových priestorov, pri ktorých sa našlo väčšie množstvo rastliny konope.

V dome 30 - ročného Jána Z., ktorý sa dlhodobo venoval pestovaniu rastlín rodu Cannabis, policajti okrem iných vecí zaistili dve plastové vrecká s konope celkovej hmotnosti 309,88 g, čo zodpovedá minimálne 1033 bežným jednotlivým dávkam drogy, osem papierových tašiek s nedosušeným materiálom konope s hmotnosťou 1.552,5 g a zaistené zariadenie slúžiace na indoorové pestovanie rastlín konope.

V dome 34 – ročného Juraja J. policajti zaistili plastové vrecko s obsahom konope s hmotnosťou 157,85 g, plastovú tubu s obsahom konope s hmotnosťou 15279 mg, ďalšiu plastovú tubu s obsahom konope s hmotnosťou 9187 mg a 13 vreciek s obsahom konope s hmotnosťou 12398 mg, čo zodpovedá minimálne 649 bežným jednotlivým dávkam drogy.

Vyšetrovateľ na základe zabezpečených dôkazov vzniesol obvinenie dvom páchateľom a to 30 – ročnému Jánovi Z. a 34 – ročnému Jurajovi J. z Bratislavy za spáchanie obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 30 – ročnému Jánovi Z. trest odňatia slobody na tri až desať rokov a 34 – ročnému Jurajovi J. hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Na základe spracovaného podnetu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby dňa 25. 11.2022 Okresný súd BA III rozhodol o väzobnom stíhaní oboch obvinených.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?