Dvojicu chlapcov začal v autobuse MHD prenasledovať starší muž, neskôr i masturboval

11.11.2022
0
Policajné auto

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Prežili chvíle strachu, no pomohli im policajti. Dvojicu chlapcov prenasledoval po Dúbravke zatiaľ neznámy starší muž.

"V stredu (09.11.2022) v popoludňajších hodinách prijal operátor linky 158 telefonát od chlapca, ktorý sa spolu so svoji kamarátom ocitol v situácii, kedy potreboval pomoc. Podľa oznámenia ich mal počas cestovania v autobuse MHD začať sledovať cudzí starší muž. Ten ich sledoval aj po ich vystúpení na zastávke MHD v mestskej časti Dúbravka, pričom počas prenasledovania chlapcov sa mal neznámy muž chytať v oblasti rozkroku a začať aj masturbovať," prezradil nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Vystrašený chlapec zavolal na linku 158 a situáciu nahlásil operátorovi. Ten s chlapcom začal komunikovať, upokojoval ho a zároveň ho usmerňoval, aby podľa možností vyhľadal miesto, kde sa vyskytuje väčšie množstvo ľudí. Chlapca operátor nakoniec naviedol do areálu blízkej čerpacej stanice, kde sa pred neznámym mužom obaja chlapci skryli.

"Súčasne už od začiatku rozhovoru s chlapcom však operátor vyslal na miesto hliadku Policajného zboru. Policajti sa na mieste skontaktovali s chlapcami a tí im poskytli opis neznámeho muža. Na základe týchto informácií policajti prepátrali bližšie aj široké okolie miesta udalosti, avšak muža zodpovedajúceho opisu nenašli," dodal hovorca.

Profesionálny prístup operátora ocenila ďakovnou správou aj matka jedného z chlapcov. „Dispečer im bol nápomocný, veľmi bol zlatý, celý čas s nimi komunikoval, posielal ich do bezpečia medzi ľudí,tak išli na benzínovú pumpu, ale stále bol s nimi v spojení, potom tam prišla hliadka, ale aj ho hľadali, no nenašli ho. Ale že aj oni boli úplne super a za to im patrí veľká vďaka,“ napísala policajtom mama.

(ms)

Páčil sa vám článok?