Prvého z trojice lupičov z predajne luxusných hodiniek v hoteli Carlton už zadržali

14.10.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Prvý z trojice lupičov, ktorí v stredu (12.10.2022) prepadli predajňu s luxusnými hodinkami Hublot na HViezdoslavovom námestí v centre Bratislavy, už čelí obvineniu z trestného činu. Informoval nás o tom bratislavský policajný hovorca Miachel Szeiff.

"Vďaka rýchlej a dôslednej činnosti policajtov Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sa podarilo páchateľa lokalizovať a následne v súčinnosti s kolegami z rakúskej polície zadržať krátko pred 20.30 h v ten istý deň v blízkosti jedného z obytných domov vo Viedni," priblížil hovorca.

Vyšetrovateľ v tejto súvislosti obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci 32-ročného Nenada M, občana Srbskej republiky. Hrozí mu trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. 

"Po zvyšných dvoch páchateľoch tohto obzvlášť závažného zločinu policajti aj naďalej intenzívne pátrajú a to aj za využitia medzinárodnej policajnej spolupráce," dodal Szeiff.

(ms)

Páčil sa vám článok?