Prevádzač nechal migrantov na diaľnici v dodávke napospas osudu a utiekol

12.10.2022

Zdroj: FB Políca SR- Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hliadka zložená z policajtov bratislavskej Pohotovostnej motorizovanej jednotky, Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave ako aj Finančnej správy plnila v priebehu dnešného dňa úlohy súvisiace s kontrolou nelegálnej migrácie na diaľničnom hraničnom priechode s Maďarskom Čunovo – Rajka.

Krátko pred 12.00 h sa k uvedenému hraničnému priechodu blížila dodávka zn. Ford s poľskými evidenčnými číslami. Vodič tejto dodávky po spozorovaní hliadky prudko zabrzdil, vystúpil z vozidla a dal sa na útek späť na územie Maďarska. Policajti po otvorení zatvorenej dodávky v jej nákladnom priestore našli posádku celkovo 15 migrantov, medzi ktorými sa nachádzali dve deti a dve ženy.

Policajti bezodkladne poskytli týmto osobám pomoc a zabezpečili im pitný režim, nakoľko tieto osoby javili známky dehydratácie. Prevádzač 27-ročný muž pôvodom z Iraku bol na území Maďarska spozorovaný a následne zadržaný hliadkou zabezpečujúcou spoločný výkon služby zloženou z policajtov Maďarskej a Slovenskej polície. Po obmedzení na osobnej slobode bol eskortovaný na príslušný policajný útvar polície v Maďarsku, kde s ním budú realizované ďalšie úkony. Migranti boli po vykonaní potrebných úkonov na území Slovenska odovzdaní cudzineckej polícii k realizácii ďalších úkonov.

"Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave budú aj naďalej plniť úlohy na úseku dohľadu nad kontrolou migrácie na všetkých hraničných priechodoch na území Bratislavského kraja," uviedol hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. 

​(ivk)

Páčil sa vám článok?