Megalúpež v luxusnom bratislavskom hodinárstve objasnená: Lupič mal toho na rováši oveľa viac

8.8.2022
0
Vylúpená predajňa hodiniek Hublot

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky už vedia, kto je jedným z páchateľov minuloročnej veľkej lúpeže v luxusnej značkovej predajni hodiniek Hublot na Hviezdoslavovom námestí.

"Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci čelí 44-ročný občan Chorvátska. V zmysle zabezpečenej dôkaznej situácie mal obvinený dňa 10.08.2021 krátko pred 19.00 h vojsť spolu s ďalším doposiaľ neznámym páchateľom do predajne s hodinkami. Predavačku, ktorá otvorila dvere na predajni,obvinený zatlačil pod hrozbou použitia kasera na zem v rohu predajne a následne jej z kabelky odcudzil peňaženku s obsahom finančnej hotovosti a dokladov. Druhý z páchateľov medzitým za použitia kladiva rozbil sklenenú vitrínu s vystavenými hodinkami zn. Hublot, z ktorej odcudzil celkovo 19 kusov luxusných hodiniek. Z predajne následne obaja páchatelia odišli, pričom škoda, ktorá bola týmto konaním spôsobená bola vyčíslená na 354.560 eur," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Následne policajti zistili, že spomínaný Chorvát má toho na svedomí oveľa viac. Podľa polície spáchal ako spolupáchateľ aj ďalšiu lúpež, keď sobotu 24.07.2021 krátko po 05.00 h vošiel spolu s ďalším, doposiaľ neznámym páchateľom do priestorov čerpacej stanice na Drieňovej ulici. Obaja muži ozbrojení krátkymi strelnými zbraňami pod hrozbou ich použitia odtlačili zamestnankyne od pokladní, z ktorých následne zobrali 516 eur.

Zdroj: ms

Vylúpená predajňa krátko po lúpeži.

"Portfólio trestných činov obvineného a súčasne aj obvinenie z ďalšieho trestného činu zahŕňa aj trestný čin krádeže a trestný čin poškodzovania cudzej veci, ktorej sa menovaný dopustil začiatkom mesiaca august 2021. V pondelok, 02.08.2021 rozbil sklenenú výplň dverí na pivárni, situovanej na Ružinovskej ulici v Bratislave. Z jej vnútorných priestorov následne odcudzil finančnú hotovosť vo výške 400 eur a z miesta odišiel," dodal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Záber z lúpeže.

Občana Chorvátska obvinili v neprítomnosti, keďže sa nenachádza na území Slovenska. Hrozí mu pobyt za mrežami dlhý pätnásť až dvadsaťpäť rokov alebo doživotie.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Dvojica lupičov.

(ms)

Páčil sa vám článok?