Zákaz šoférovať, prekročená rýchlosť, požitie drog: Lukášovi hrozí pobyt za mrežami na dva roky

4.8.2022
vodič lukáš polícia

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti zastavili 34-ročného vodiča, ktorý jazdil bezdôvodne v ľavom jazdnom pruhu a prekročil v ňom rýchlosť o 61km/h. Mal zákaz šoférovať a pred jazdou požil minimálne pervitín. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajní diaľničiari mali včera (02.08.2022) v čase okolo 10:45 h v hľadáčiku radara motorové vozidlo zn. BMW, ktoré jazdilo po diaľnici D4 smer Rača. Jazda 34 – ročného vodiča spočívala bezdôvodne v ľavom jazdnom pruhu, aj keď sa v pravom jazdnom pruhu nenachádzali žiadne pomalšie jazdiace vozidlá.

"Vodič na meranom úseku jazdil rýchlosťou 161km/h, čím prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 61km/h. Ďalší detail, ktorý hliadke neunikol bol, že vodič nedával pri zmene smeru jazdy znamenie o zmene smeru jazdy. Hliadka sa rozhodla 34 – ročného vodiča zákonným spôsobom zastaviť a skontrolovať," priblížila polícia s tým, že po výzve policajta, aby vodič predložil potrebné doklady na vedenie vozidla muž odpovedal, že vodičský preukaz nemá, nakoľko má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.

Polícia zistila, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá od 13.04.2022 do 13.10.2026. 34 – ročný Lukáš M. bol obmedzený na osobnej slobode a nakoľko javil požitie návykovej a omamnej látky a sám hliadke uviedol, že večer požil pervitín bol eskortovaný do jednej z nemocníc, aby sa podrobil vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. Vyšetrenie preukázalo prítomnosť metamfetamínu, amfetamínu a extázy. Voči 34 – ročnému Lukášovi bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí 34 – ročnému Lukášovi M. odňatie slobody až na dva roky.

(Nc)

Páčil sa vám článok?