Agresor vyvádzal v autobuse MHD: Vodič sa pred ním zamkol v kabíne

8.7.2022
0
DPB Dvere autobus

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti riešia prípad ďalšieho agresívneho cestujúceho v autobuse MHD. Muž ohrozoval cestujúcich, vodiča a hasiacim prístrojom rozbil i čelné sklo.

"Viacerí cestujúci linky č.87 boli včera svedkami nepríjemnej udalosti. 28-ročný muž sa po nastúpení do autobusu na zastávke Slovnaftská začal nevhodne správať – začal bezdôvodne vulgárne nadávať cestujúcim a vyhrážať sa im, na čo ho vodič autobusu napomenul a vyzval ho aby opustil priestory vozidla," opísali začiatok incidentu policajti na sociálnej sieti.

Muž následne svoju agresivitu nasmeroval na vodiča, ktorý sa radšej zamkol v kabíne. Agresívny muž následne zo zadnej časti autobusu vzal hasiaci prístroj, ktorý hodil do čelného skla, čím ho rozbil. Následne do čelného skla hodil aj vedro s vodou, ktorá sa rozliala na palubnú dosku. Potom sa presunul k stredným dverám, ktoré kopancami a údermi poškodil.

"Na miesto bola vyslaná hliadka policajného zboru, ktorá agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu potrebných úkonov. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Muž bol následne umiestnený v cele policajného zaistenia," dodali policajti. 

(ms, foto je ilustračné) 

Páčil sa vám článok?