Nehoda v Petržalke. Šofér si pred jazdou vypil a narazil do autobusu MHD

6.7.2022
policajná páska

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti oddelenia dopravných nehôd v Bratislave zasahovali pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo krátko po 13.30 h na Námestí Hraničiarov v mestskej časti Petržalka.

Podľa doterajších informácií vodič vozidla Volkswagen Golf z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel počas jazdy na stredový deliaci ostrovček a následne došlo k zrážke s autobusom MHD. Vykonanou dychovou skúškou bola u vodiča auta VOLKSWAGEN zistená prítomnosť alkoholu v dychu, nameraná hodnota predstavovala 0,45 mg/l alkoholu v dychu.

"Pri nehode utrpeli dve osoby ľahké zranenia, vyžadujúce si ošetrenie. Premávku v tomto úseku aktuálne usmerňujú policajti, vodičov žiadame o zvýšenú pozornosť pri prejazde týmto úsekom," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff.

Dopravný podnik Bratislava uviedol, že dopravná nehoda sa týkala autobusu na linke 88, ľahko zranení boli dvaja cestujúci. "Škodu na autobuse odhaduje DPB na približne 6000 eur," povedal hovorca DPB Martin Chlebovec. Premávka MHD je v danom úseku bez obmedzení, poškodené vozidlo nahradil dopravný dispečing záložným vozidlom.
      

​(ivk,tasr)

Páčil sa vám článok?