Drahá príučka: Ženy zaplatili 1725 eur ešte pred obhliadkou bytu, peniaze sú fuč

30.6.2022
Platba kartou cez internet

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Dve 21-ročné ženy prišli o 1725 eur, keď sa zaujímali o prenájom bytu v jednej z bratislavských rezidencií. Neznáma osoba od nich vylákala peniaze ešte pred obhliadkou s odôvodnením, že ide o poplatok dokazujúci seriózny záujem o ponúkaný prenájom. Uistila ich, že ak sa im byt nebude páčiť, peniaze im vráti. O prípadoch informovala bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Podvodníci využili na páchanie trestných činov ďalšiu možnosť a spolu s ňou pribudli i ďalší ľudia, ktorých obrali o peniaze. Tentokrát neznámi páchatelia ponúkali prostredníctvom ubytovacieho portálu prenájom bytu.
Počas predošlých dní bratislavská polícia zaznamenala v dvoch bratislavských okresoch rovnaké scenáre podvodov. V oboch prípadoch sa obeťami stali 21-ročné ženy, ktoré mali záujem o prenájom bytu v jednej z rezidencií v prvom bratislavskom okrese ."Poškodené zaslali požadovanú sumu na účet menom Jenny Wulfhekel. Zároveň si dohodli termín a miesto obhliadky. Poškodené sa v určenom čase dostavili na adresu bytu, o ktorý mali záujem. Neznámy 'majiteľ bytu' však neprišiel, a keď ho kontaktovali, na správy neodpovedal," priblížila polícia. Páchatelia ponúkali prenájom bytu prostredníctvom ubytovacieho portálu.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby v žiadnom prípade neposielali peniaze pred obhliadkou bytu a osobným kontaktom s vlastníkom bytu. "Buďte obozretní a informácie na internete si overujte," apeluje.

(nc)

Páčil sa vám článok?