Mela pod Michalskou bránou: Mestskí policajti sa snažili zastaviť partiu agresívnych chlapov

29.6.2022
0

Zdroj: MsP Bratislava

Páčil sa vám článok?

Dramatickú nočnú službu majú za sebou mestskí policajti v centre Bratislavy. Privolali ich pred štvrtou hodinou ráno pre rušenie nočného pokoja pod Michalskú branu.

Mestských policajtov z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie vyslal operátor linky 159 do priestoru medzi Michalskú bránu a vežu k oznamu o rušení nočného pokoja.

"Okolo prichádzajúcich policajtov pri Michalskej bráne prebehli viacerí mladíci. Policajtov informovali, že im chce skupina mužov ublížiť. Krátko na to dobehli piati chlapi, ktorí ich prenasledovali. Hliadka sa ich snažila zastaviť a upokojiť, avšak muži na výzvy nereagovali a snažili sa cez dvojicu policajtov hrubo a agresívne pretlačiť," opísali začiatok situácie mestskí policajti na sociálnej sieti. 

Zdroj: MsP Bratislava

Policajti mužov viackrát upozornili, že ak sa neupokoja a neuposlúchnu, tak "použijú donucovacie prostriedky". Odpoveďou im boli vyhrážky a snaha pretlačiť sa. Policajti sa mužov snažili naďalej zastaviť a pomaly ustupovali od Michalskej veže k bráne.

Zdroj: MsP Bratislava

"Keďže na slovné varovania nereagovali, tak jeden z policajtov vytiahol slzotvorný sprej a poslednýkrát upozornil mužov, že ak sa nezastavia, tak ho použije. Správanie agresorov sa ešte stupňovalo a hrozil nielen konflikt medzi dvoma skupinami na ulici, ale aj fyzické napadnutie policajtov," dodali. 

Slzotvorný sprej napokon donútil väčšinu z mužov sa stiahnuť. Výnimkou bol 36-ročný Bratislavčan, ktorý dvakrát udrel päsťou do tváre zasahujúceho policajta. 

Zdroj: MsP Bratislava

"Nápad 36-ročného chlapa utiecť z miesta činu sa nestretol s pochopením hliadky, ktorej už na miesto prichádzali pomôcť kolegovia z mestskej polície a aj policajného zboru. Hliadkujúci policajti sa preto rozbehli za útočníkom, ktorý sa rozhodol, že sa dobrovoľne zadržať nenechá. A keďže hrozilo, že policajtov opäť napadne, tak tí sa rozhodli použiť obušok. Výsledkom ich snahy bolo násilníkovo obmedzenie na osobnej slobode. O štvrtej ráno, teda len 24 minút po stretnutí s hliadkou mestskej polície, si už brali štátni policajti muža na okresné oddelenie policajného zboru," zakončili príbeh mestskí policajti. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?