Takmer naletela "bratrancovi Vincovi"! Seniorku v poslednej chvíli zachránil taxikár

25.5.2022
0
seniorka

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Ďalší pokus o podvod na seniorovi. Vďaka pohotovej reakcii taxikára však 84-ročná žena neprišla o úspory 15-tisíc eur. Informovala o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Zneužitie dôvery rodinných vzťahov je silným nástrojom podvodníkov a ich chamtivosť nepozná hraníc. Neváhajú zneužiť ani dôverčivosť seniorov.

Ženu (84) zo Senca kontaktoval neznámy muž, ktorý sa jej najprv opýtal, či pozná jeho hlas. Seniorka mala pocit, že v hlase muža spoznala jej bratranca Vinca. "Ten jej uviedol, že potrebuje 15.000 eur a zároveň jej povedal, aby išla vybrať do banky požadovanú sumu. Dôchodkyňu po výbere 5.000 eur opäť kontaktoval ,,bratranec Vinco“, ktorý jej dal pokyn, aby sa na taxíku dostavila do nákupného centra na Vajnorskej ulici v Bratislave, kde si od nej prevezme uvedenú sumu peňazí," informovala o prípade polícia.

Podľa Vincových pokynov si seniorka objednala taxík a zo Senca cestovala až do nákupného centra v Bratislave. Po príchode na parkovisko mal však taxikár o dôchodkyňu obavy a rozhodol sa ju sprevádzať až do vnútorných priestorov centra. To zrejme odradilo podvodníka od osobného stretnutia. Neznámy muž paniu následne kontaktoval, aby vybrala ďalších 10.000 eur a poslala taxikára preč. To už 84-ročná Soňa odmietla a ukončila komunikáciu. Vďaka taxikárovi a jeho príkladnej reakcii o peniaze nakoniec neprišla.

"V súvislosti s uvedeným prípadom začal poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Senci trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu v štádiu pokusu," dodala polícia, ktorá verejnosť opäť vyzýva, aby upozornili svojich starších príbuzných na podvodníkov.

(nc)

Páčil sa vám článok?