Úplne vyjazdené pneumatiky: Hodnota hĺbky pneumatík nákladného vozidla, ktoré kontrolovali policajti, bola nula

21.5.2022
pneumatiky

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia na ceste za Svätým Jurom zastavila 47- ročného vodiča na nákladnom vozidle zn. MAN. Pneumatiky jeho vozidla však na jednej z náprav nemali žiadnu hĺbku drážky. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Včera ráno (20.05.2022) policajti oddelenia špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave na ceste za Svätým Jurom zastavili 47- ročného vodiča na nákladnom vozidle zn. MAN. Polícia kontrolou zistila, že pneumatiky na jednej z náprav nemali žiadnu hĺbku drážky. "Dopravní policajti prístrojom na meranie hĺbky hlavných drážok namerali hĺbku s hodnotou 0.000 inch/mm. Z toho dôvodu bolo vodičovi zadržané osvedčenie o evidencii a taktiež uložená bloková pokuta," spresnila polícia na sociálnej sieti a preto upozorňuje vodičov, aby nezanedbávali pravidelnú kontrolu technického stavu svojich vozidiel. Polícia pripomenula, že zlý technický stav vozidla má veľký vplyv na bezpečnosť cestnej premávky.

"Správne hodnoty hĺbky hlavných drážok si nájdete vo Vyhláške Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky č. 134/2018, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevádzke vozidiel v cestnej premávke," dodala polícia.

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti ​namerali hĺbku s hodnotou 0.000 inch/mm

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie