Vážna nehoda: Vodič zrazil na priechode pre chodcov 14-ročného chlapca

17.5.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Nešťastný začiatok týždňa. V pondelok (16.05.2022) došlo krátko po 16.30 h v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vodič vozidla Škoda Octavia zrazil 14-ročného chlapca.

"Podľa doterajších informácií došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov na Hálkovej ulici k zrážke 14-ročného chodca vozidlom Škoda, pričom následkom tejto zrážky utrpel chodec viaceré ťažké zranenia vyžadujúce si okamžitý prevoz do nemocnice. Prítomnosť alkoholu v dychu 29-ročného vodiča vozidla zn. Škoda bola vykonanou dychovou skúškou vylúčená. Vyšetrovaním presných príčin a okolností tejto nehody sa zaoberajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," informoval nás policajný hovorca Michal Szeiff.

V tejto súvislosti plícia upozorňuje chodcov,  aby dbali o svoju bezpečnosť. "Pri prechádzaní cez cestu musia chodci použiť priechod, nadchod alebo podchod, vstúpiť na vozovku môžu len vtedy, ak skontrolujú situáciu na ceste (pozrú naľavo, potom vpravo a zasa naľavo a len vtedy ak sa nepribližuje dopravný prostriedok), nesmú vstupovať na vozovku spomedzi zaparkovaných motorových vozidiel, ktoré znemožňujú výhľad, nevstupovať náhle do vozovky bez toho, aby sa presvedčili, čo neprichádza motorové vozidlo, musia dodržiavať svetelnú signalizáciu pre chodcov, zásadne používať priechod pre chodcov, a vždy najkratším smerom, čiže kolmo," dodal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Miesto nehody.

(ms)

Páčil sa vám článok?