Policajná razia: Navonok autoservis, v skutočnosti najmä hniezdo dílerov drog

28.4.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavký kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti majú za sebou ďalšiu úspešnú raziu. Tentokrát sa zamerali na dílerov drog v autoservise.

Policajti v pondelok (25.04.2022) zadržali dvoch mužov - 41-ročného Jozefa Š. zo Senca a 39-ročného Vladimíra B. z Malinova.

"Jozef Š. mal pri sebe v čase zadržania v priestoroch autoservisu a v motorovom vozidle zn. VW Golf plastové vrecko s kryštalickým materiálom s hmotnosťou 9,063 g. Expertíznym skúmaním bolo zistené, že ide o metamfetamín, čo zodpovedá 90 bežným jednotlivým dávkam drogy," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. 

Taktiež Vladimír mal pri sebe v čase zadržania, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch bývalého družstva, tubu, v ktorej sa nachádzal sklenený pohár s obsahom zelenej sušiny. Expertíznym skúmaním bolo zistené, že ide o konope celkovej hmotnosti 79,04 g, čo zodpovedá 158 bežným dávkam, kryštalický materiál s celkovou hmotnosťou 10,591 g s obsahom účinnej látky metamfetamín, z ktorej by bolo možné pripraviť až 105 bežných dávok drogy.

FOTOGALÉRIA:

"Tento páchateľ sa dopúšťal skutku aj napriek tomu, že bol rozsudkom Okresného súdu Pezinok dňa 31.01.2011 právoplatne odsúdený za spáchanie zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," dodala hovorkyňa.

K dvojici páchateľov sa v ten deň pridal aj ďalší 37 – ročný Norbert N. z obce Hrubý Šúr, ktorý bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode spolu s Jozefom Š. a mal pri sebe v čase zadržania v priestoroch autoservisu v plastovej tube s uzatvárateľným vrchnákom biely kryštalický materiál s hmotnosťou 111 mg. Expertíznym skúmaním bolo zistené, že ide o metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť jednu obvyklú dávku drogy.
(ms) 

Páčil sa vám článok?