Ako v akčnom filme: Najskôr policajná naháňačka na autách, potom muža chytali v lese

13.4.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajtom dnes dopoludnia oznámili, že na územie Slovenska vošlo z územia Maďarska vozidlo Citroen Jumper, ktoré preváža nelegálnych migrantov.

Bratislavskí dopravní policajti toto auto spozorovali krátko pred 12.00 h na diaľnici D2 v úseku cca 10 km pred hraničným priechodom s Českou republikou.

"Vozidlo začali prenasledovať, avšak na opakované výzvy k zastaveniu vodič nereagoval a v úteku pokračoval. Vodič v jazde vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere na územie Českej republiky ohrozoval nielen svoj život a zdravie, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. V bezprostrednej blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vodič vyskočil. Vozidlo Citroen v dôsledku tohto konania narazilo do policajného vozidla, ktoré poškodilo. Vodič sa dal na útek z miesta a smeroval do blízkeho lesa," informovali policajti na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vodič sa snažil v lese ujsť a zastaviť ho neprinútili ani varovné výstrely policajtov. Nakoniec ho však policajti v lese dobehli a zadržali.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"Vo vozidle zn. Citroen bolo následne nájdených 15 migrantov, ktorí budú po vykonaní potrebných úkonov odovzdaní cudzineckej polícii. Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi vozidla Citroen sa zaoberajú príslušné útvary Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," dodali policajti. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?