Majú ich! Policajti zadržali vykrádačov bytov, ktorí boli postrachom Bratislavy

11.4.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Výborná správa. Zlodeji, ktorí vo veľkom vykrádali byty po Bratislave, pričom si ich mali vopred označiť, sú už v rukách polície.

V poslednom čase sme viackrát  informovali o prípadoch krádeží vlámaním do bytov, ku ktorým dochádzalo najmä na území štvrtého bratislavského okresu. Jedným zo spoločných znakov týchto prípadov bolo znefunkčnenie magnetického uzatvárania vchodových dverí do bytového domu a aj rôzne značky, ktoré mohli slúžiť na označovanie si bytov. Takéto značky vo veľkom nachádzali po stenách či zárubniach napríklad obyvatelia Dúbravky, ktorí sa obracali na políciu. Ukázalo sa, že niektoré z nich neboli dielom zlodejov, ale byty si značili aj rôzni podnikatelia, plynári a podobne. Iné však naozaj zlodeji.

"Na základe operatívno pátracej činnosti a intenzívneho vyšetrovania boli získané informácie smerujúce k totožnosti konkrétnych osôb, podozrivých zo spáchania týchto skutkov. V piatok (08.04.2022) boli vo večerných hodinách na osobnej slobode policajtmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV na Sološníckej ulici v Bratislave, obmedzení na osobnej slobode dvaja muži - cudzí štátni príslušníci potom, ako sa dopustili ďalšieho vlámania do jedného z bytov, tentokrát v okrese Bratislava V. Tí boli následne eskortovaní na policajné oddelenie, kde s nimi boli vykonané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých boli muži umiestnení v cele policajného zaistenia," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR Bratislavský kraj

Prvý zadržaný zlodej.

Vyšetrovateľ už obvinil z trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody 37-ročného Levana R. a 41-ročného Rafaelliho J., oboch štátnych občanov Gruzínska.

Zdroj: FB Polícia SR Bratislavský kraj

Druhý zadržaný zlodej.

"Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mali obaja muži dňa 08.04.2022 prekonať bez použitia zjavného násilia uzamknutie bezpečnostných dverí jedného z bytov na Vavilovej ulici v Bratislave. Z jeho vnútorných priestorov následne odcudzili šperky ako aj rôzne iné predmety, krádežou ktorých bola spôsobená škoda v celkovej výške cca. 13.578 eur," dodal Szeiff s tým, že v rámci vyšetrovania bolo preukázané, že obaja muži sa dopustili aj ďalšieho skutku, ku ktorému došlo koncom marca tohto roku na Tranovského ulici v Bratislave. Aj v tomto prípade bez zjavného násilia prekonali riadne uzamknuté bezpečnostné dvere jedného z bytov, z ktorého následne ukradli zlaté šperky z v celkovej hodnote cca. 1.154 eur. Ich ďalšie vlámania sa môžu odhaliť v priebehu vyšetrovania.

Dvojici hrozí pobyt za mrežami v dĺžke na päť rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?