Bitka v električke: Muž po upozornení, aby si nasadil respirátor, napadol päsťami i hlavou ostatných cestujúcich

4.4.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Policajti v bratislavskom Starom Meste vyšetrujú bitku, ku ktorej došlo v sobotu (02.04.2022) popoludní v električke MHD na Obchodnej ulici.

V električke došlo najskôr k hádke medzi mužom a ženou, ktorá ho upozornila, aby si nasadil respirátor. Hádka sa čoskoro zmenila na bitku, muž okrem ženy zaútočil aj na ďalšieho cestujúceho.

"Agresívny muž udieral päsťami poškodeného cestujúceho do oblasti tváre, pričom pri samotnom bránení sa a snahou vytlačiť agresívneho muža von z električky utrpel poškodený cestujúci ďalšie poranenia v oblasti tváre. Tie boli spôsobené úderom hlavy agresívneho muža. Celému incidentu sa prizeral jeden z cestujúcich, ktorý páchateľa po fyzickom kontakte s mužom strhol na zem a zabránil tým ďalšiemu útoku," povedala nám o incidente bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Na miesto čoskoro dorazili privolaní policajti, ktorí muža zadržali.

"Napadnutý cestujúci, ktorý utrpel zranenia bol prevezený rýchlou zdravotnou pomocou do nemocnice k ošetreniu. Týmto prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava I," dodala Šimková.

O vyjadrenie k incidentu sme požiadali aj Dopravný podnik Bratislava. "Pre incident medzi cestujúcimi bola zhruba na dvadsať minút odklonená električková doprava z Obchodnej ulice. Udalosť riešil privolaný dopravný dispečing v súčinnosti s políciou. Na objasnenie udalosti tiež Dopravný podnik Bratislava poskytol poverenému príslušníkovi policajného zboru kamerový záznam z vozidla," informoval nás jeho hovorca Martin Chlebovec.

"Touto cestou niektorým cestujúcim pripomíname, že napriek plošnému uvoľňovaniu protipandemických opatrení naďalej vo vozidlách MHD platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest tak, ako v iných uzavretých priestoroch – napr. v obchode a pod. Ide o nariadenie ÚVZ SR,"  dodal. 

(ms)

Páčil sa vám článok?