Mladý Bratislavčan uveril, že vyhral v lotérii 2-milióny, ale keď prišiel o 8-tisíc eur, obrátil sa na políciu...

18.1.2022

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavská polícia opäť varuje pred internetovými podvodníkmi, ktorí sa snažia rôznymi spôsobmi dostať k vašim bankovým údajom alebo vylákať od vás peniaze. Tentokrát sa ich obeťou stal 22-ročný mladý muž, ktorý uveril, že vyhral 2.000.000 € a pri snahe previesť peniaze na svoj účet prišiel celkovo o 8080 eur!

„Informáciu o tom, že vyhral takú vysokú sumu peňazí, obdržal elektronicky emailom na svoju emailovú adresu. Mladík informácii neveril, a preto ho neznámy páchateľ uistil správou, že z overenej databázy emailov spoločností Microsoft a Google patrí medzi troch šťastlivcov, ktorí vyhrali. V prípade, ak výhru odmietne, dostane ju niekto ďalší. Po tom, ako súhlasil s prijatím daru, tak si podľa pokynov založil účet, za ktorého zriadenie zaplatil 680,- €. Na predmetný účet mu boli zaslané 2.000.000 €. Avšak na prevedenie finančných prostriedkov na svoj riadny bankový účet potreboval kód. Ten si mal „zakúpiť“, pričom za potrebný kód zaplatil 1 800 €. Tento kód mal slúžiť na zúčtovanie nebytových daní. Následne sa mu na webovej stránke zobrazilo políčko, v ktorom sa po zadaní kódu načítala úspešnosť dokončenia prevodu peňazí na 90 percent," informovala o najnovšom prípade podvodu Polícia SR z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

„Následne bol vyzvaný, aby zaplatil ďalšiu sumu - 2 800 €. Keď tak urobil v políčku sa načítalo 99 %. K poslednému percentu mu chýbal už len jeden kód. Keď si uvedený kód zakúpil, tak bol vyrozumený o prevode 2 000 000 € na bankový účet v Českej republike. K tomu, aby mu mohli byť finančné prostriedky zaslané na účet, tak musí si zakúpiť kód, ktorý si vyžadoval platbu 2.300 €. Poškodený poslednú požadovanú platbu za kód už nezaplatil a žiadal neznámeho páchateľa o osobné stretnutie. Ten však uviedol, že ak sa s ním chce stretnúť, tak musí prísť za ním do Kalifornie. Muž teda išiel svoje platby oznámiť na príslušné policajné oddelenie v druhom bratislavskom okrese. Mužovi vznikla škoda v celkovej výške 8.080,- € a na sľúbené 2. 000.000,- € stále márne čaká," opísali bratislavskí policajti nekalé praktiky neznámeho páchateľa, pochádzajúceho pravdepodobne zo zahraničia. „Opäť pripomíname, aby ste neverili akýmkoľvek emailovým správam, v ktorých vás neznámy zahraničný odosielateľ informuje o výhre finančných prostriedkov," dodala slovenská polícia. 
(ars) 
Páčil sa vám článok?