Protest za spravodlivosť pre Andrejku.: V Miloslavove sa zišli napriek zákazu desiatky ľudí

9.1.2022
0

Zdroj: FB Protest...

Páčil sa vám článok?

Kauza zbitého jedenásťročného dievčaťa v Miloslavove neutícha, naopak. Na "Proteste za spravodlivosť pre Andrejku" sa zišli desiatky ľudí, polícia ulicu uzavrela.

Protest sa mal pôvodne konať priamo pred domom, kde býva 16-ročná dievča, ktoré je označované za hlavnú aktérku útoku na 11-ročné Andrejku v areáli opusteného družstva. Polícia však ulicu, kde údajná útočníčka býva, z oboch strán uzavrela, takže ľudia sa do blízkosti domu nedostali. Dôvodom protestu sú obavy miestnych, že nedôjde k dôslednému vyšetreniu prípadu, keďže rodičia útočníčky sú policajti a otec je zároveň právnikom.

Viacerí účastníci protestu prenášali jeho pribeh naživo na sociálnych sieťach. Zhromaždenie prebiehalo potichu, bez nejakého hlavného rečníka. Na mieste sa nachádzali aj členovia antikonfliktného tímu polície. "Bratislavskí policajti v priebehu dnešného popoludnia dohliadajú na verejný poriadok v obci Miloslavov. Doposiaľ sme prípady narušenia verejného poriadku ani páchania inej protiprávnej činnosti nezaznamenali," informovali najskôr na sociálnej sieti policajti.

Neskôr však policajti zasiahli a účastníkov protestu z miesta vytlačili. Nešlo však o nejaké násilné strety, no ľudia svojim krikom (Hanba! a podobne) dávali policajtom najavo svoj nesúhlas. "Na osobnej slobode boli v priebehu dnešného popoludnia obmedzené dve osoby, ktoré nevedeli hliadke policajného zboru na mieste hodnovernej preukázať svoju totožnosť. Z dôvodu jej náležitého zistenia boli predvedené na príslušné policajné oddelenie. Celkovo 14 osôb bolo skontrolovaných a následne budú z dôvodu porušenia aktuálne platných pandemických opatrení oznámené na príslušný úrad verejného zdravotníctva. Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali," uviedli neskôr policajti. 

Zdroj: FB Protest...

Na mieste boli aj členovia antikonfliktného tímu polície.

V sobotu totiž bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff upozornil, že organizátor podujatia sa dopúšťa porušenia zákona. „Zároveň sa v súvislosti s týmto prípadom zaoberáme aj podozrením zo spáchania trestného činu podnecovania. Toho sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom. Pripomíname, že na území celej Slovenskej republiky je aj naďalej platný zákaz zhromažďovania sa v počte nad 6 osôb okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti! Verejnosť v tejto súvislosti vyzývame, aby aktuálne platné pandemické opatrenia dodržiavali," uviedol ešte v sobotu Szeiff. 

Zdroj: FB Protest...

Na mieste sa zišli desiatky ľudí.

Zdroj: FB Protest...

Ulicu policajti uzavreli.

(ms)

Páčil sa vám článok?