Zákaz vychádzania ešte platí, policajti pokutovali v centre Bratislavy zákazníkov podniku

5.1.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hoci sa od pondelka ruší zákaz vychádzania po 20.00 h, v súčasnosti je stále v platnosti. Bratislavskí policajti našli v centre mesta prevádzku, v ktorej po desiatej večer zákazníci popíjali alkohol.

"V priebehu včerajšieho večera bola policajná hliadka vyslaná krátko po 22.10 h do centra Bratislavy, kde sa nachádzal podnik ignorujúci tieto opatrenia," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Išlo o jednu z prevádzok v Starej tržnici. Po tom, ako do nej policajti vošli, zbadali viacero ľudí. "Na mieste bolo zistené že z celkového počtu 6 osôb boli celkovo štyria zákazníci, ktorým boli na mieste predávané rôzne alkoholické nápoje a zároveň im bolo umožnené ich konzumovanie v interiéri prevádzky. To aj napriek platnosti vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorou sa nariaďujú opatrenia na území Slovenskej republiky, pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniu prevádzok na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky.
Policajti tieto osoby vyzvali, aby v prípade ak spadajú pod nejakú z výnimiek zákazu vychádzania, aby to uviedli a preukázali. Osoby uviedli, že na mieste sú z dôvodu požívania alkoholu a nespadajú pod žiadnu z výnimiek. Na mieste im bola uložená bloková pokuta, s ktorou súhlasili," priblížil Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Interiér podniku.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie. 

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie