Nezvyčajná nehoda: Do dodávky počas parkovania narazil idúci vlak

30.8.2021
0
ducato náraz do vlaku

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Vodič dodávky Fiat Ducato sa počas parkovania sústredil na spätné zrkadlá, pričom si nevšimol, že prednou časťou vozidla zasahuje do priestoru koľajiska a do jeho dodávky narazil vlak. Nikto nebol zranený. Informovali o tom bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Osobnú skúsenosť s tým, že vlaky jazdia vysokou rýchlosťou, majú dlhú brzdnú dráhu a nedokážu sa vyhnúť žiadnej prekážke má i vodič motorového vozidla, ktorému sa podarilo zraziť s vlakom aj mimo koľajníc.

Nehoda sa stala vo štvrtok (26.08.2021) v popoludňajších hodinách, kedy železniční prijali oznámenie o zrážke osobného vlaku a motorového vozidla v blízkosti Železničnej stanice Nové Košariská (miestna časť Dunajskej Lužnej).

Podľa zistení policajnej hliadky ku zrážke malo dôjsť pri tom, ako sa vodič dodávky zn. Fiat Ducato počas parkovania sústredil na spätné zrkadlá, pričom si nevšimol, že prednou časťou vozidla zasahuje do priestoru koľajiska. Iba v malom zlomku sekundy do jeho dodávky narazil Regional express vlak. K zraneniu osôb pdľa polície nedošlo a dychové skúšky u vodiča a rušňovodiča vylúčili požitie alkoholických nápojov.

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Nikto sa počas nehody nezranil. 

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Do dodávky narazil vlak Regional express. 

"Vodič motorového vozidla sa svojím konaním dopustil priestupku, ktorý objasňuje Odbor železničnej polície PZ Bratislava," dodali bratislavskí  policajti na sociálnej sieti. Bratislavská železničná polícia apeluje na všetkých občanov, aby striktne dodržiavali predpisy na koľajniciach a v ich blízkosti.

(nc)

Páčil sa vám článok?