VIDEO: Pietnu spomienku na Andreja Hlinku poznačil konflikt 19-ročného mladíka so staršou ženou...

17.8.2021

Zdroj: FB I.J.

Páčil sa vám článok?

V Ružinove sa v pondelok podvečer konalo pietne zhromaždenie pri príležitosti 83. výročia úmrtia Andreja Hlinku, ktorý má v rovnomennom parku svoju bustu. Pokojnú atmosféru narušil incident, o ktorý sa postaral mladík, keď opľul pani v zelenom tričku s logom ĽSNS a tá ho následne udrela tyčou od slovenskej zástavy. Vypätú situáciu napokon museli prísť vyriešiť mestskí policajti...

Pietnej spomienky pri príležitosti 83. výročia úmrtia kňaza, politika a národovca Andreja Hlinku sa v "jeho" parku zúčastnilo niekoľko desiatok prevažne starších občanov, pričom podujatie prišiel svojou účasťou podporiť napríklad aj bývalý poslanec NR SR za SNS Anton Hrnko. Slávnostný akt tesne pred jeho začiatkom narušil 19-ročný mladý muž, ktorý zozadu opľul staršiu pani oblečenú v zelenom tričku s logom ĽSNS. Keď to žena zistila, tak ho následne mala udrieť drevenou tyčou od slovenskej zástavy. Mladíkovi napokon pred prípadným útekom z miesta činu zabránil starší muž, ktorý bol podľa oblečenia tiež buď člen alebo priaznivec ĽSNS a ostatní svedkovia incidentu privolali do parku políciu. 

Na miesto napokon dorazila motorizovaná hliadka Mestskej polície, čo môžete vidieť aj v úvode video prenosu, ktorý na sociálnej sieti zverejnil Igor Jurečka:

Bratislavské noviny oslovili v súvislosti s incidentom na verejnom podujatí aj Mestskú políciu Bratislava a vedúci oddelenia komunikácie Mgr. Peter Borko nám poslal nasledujúce vyjadrenie: "Mestskí policajti riešili vami popísaný priestupok proti občianskemu spolunažívaniu udelením blokovej pokuty vo výške 20 eur. Priestupku sa dopustil 19-ročný muž I.H. s trvalým pobytom v Bratislave."

(ars)

 

Páčil sa vám článok?