VIDEO: Pri Prezidentskom paláci je už len hŕstka ľudí, na Námestí slobody sa demonštruje Za očkované Slovensko

30.7.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Protest pred Prezidentským palácom v centre Bratislavy pokračuje aj v piatok. Od rána sa na mieste postupne schádzali ľudia, no nie he ich veľa. V centre mesta je pokoj, na Námestí slobody sa zišli priaznivci očkovania.

Ako sme sa presvedčili, na Hodžovom námestí už veľa ľudí nie je, atmosféra je pokojná. Pred Prezidentským palácom sú stále zábrany, v okolí sa pohybuje mnoho policajtov. 

K stretom medzi oboma tábormi nedochádza. 

Zdroj:

Ľudia na Hodžovom námestí. 

Zdroj:

​Ľudia na Hodžovom námestí. 

Zdroj: ms

​Medzi odporcami očkovania stál aj známy lekár Peter Lipták. 

Na Námestí slobody zorganizovalo Progresívne Slovensko zhromaždenie Za očkované Slovensko. Priestor pred pódiom je vymedzený páskami, vstup je možný len v rúškach a podmienkou je byť zaočkovaný. Pri vstupe organizátori kontrolujú GreenPassy. 

Zdroj: ms

Vstup na míting Za očkované Slovensko. 

Zdroj: ms

Pri vstupe postávajú aj ľudia, ktorí sú zrejme z opačného tábora. 

Na Námestí slobody sa nachádza aj mobilná očkovacia jednotka, ktorú môže využiť každý okoloidúci, je totiž mimo areálu zhromaždenia. Zatiaľ sa v nej už zaočkovalo okolo 20 ľudí. 

Zdroj: ms

Rad pred mobilnou očkovacou jednotkou. 

K zhromaždeniu sa prihovorila šéfka PS Irena Bihariová, europoslanec Martin Šimečka, teológ Ondrej Prostredník, analytik Ivan Bošňák či lekár Tomáš Szalay. Práve ten ľudí vyzval, aby na neočkovaných nepozerali nepriateľsky, ale naopak. Načúvali im a snažili sa im veci vysvetliť a presvedčiť ich pre dobrú vec. "Sú to naši susedia, bývalí spolužiaci," zdôraznil Szalay. 

Zdroj: ms

Irena Bihariová. 

"V súvislosti s verejnými zhromaždeniami, ktoré sa počas dnešného dňa uskutočnia na území Bratislavy, prijala bratislavská polícia adekvátne opatrenia. Bezpečnostnú situáciu priebežne vyhodnocujeme s dôrazom na ochranu života, zdravia a majetku občanov," uviedla bratislavská polícia na sociálnej sieti. 

"Zástupcovia štátnej polície nás ubezpečili, že v súvislosti s piatkovým zhromaždením prijali adekvátne opatrenia. Prioritou pre Staré Mesto je, aby nedošlo k narušeniu riadne oznámeného verejného zhromaždenia na Námestí slobody. Zvolávateľ neoznámeného verejného zhromaždenia sa mestskej časti vyjadril, že nie je jeho úmyslom blokovať dopravu, ani narušiť pokojný priebeh iného zhromaždenia," uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Zdroj: ms

Zhromaždenie na Námestí slobody 

Zdroj: ms

Aj na Námestí slobody na pokojný priebeh dohliadali policajti. 

Zdroj: ms

V meste sú i policajti na koňoch. 

Zhromaždenie na Námestí slobody sa už skončilo, prebehlo bez incidentov. Celý jeho priebeh si môžete pozrieť tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?