Protest antivaxerov: V podjazde na Hodžovom námestí zostal spriečený autobus

29.7.2021
0

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

Bratislavská doprava od dopoludnia čelí chaosu, ktorý spôsobili demonštranti na Hodžovom námestí. Tí totiž začali blokovať okolité ulice, napádať vodičov áut a spôsobili kolaps dopravy v centre mesta. Veľkú diskusiu však vyvolala fotografia autobusu MHD, ktorý ako keby demonštrantom pomáhal blokovať dopravu.

"Pevne verím, že Dopravný podnik Bratislava bude tohto magora v jeho radoch riešiť. Nemôže takto narušený jedinec voziť ľudí a mať v rukách ich životy. Nikdy nemôžete vedieť, kedy takémuto psychicky nevyrovnanému človeku prepne a doplatia na to ľudia," napísal na sociálnej sieti k zverejnenej fotografii autobusu linky číslo 80, ktorý blokuje podjazd na Hodžovom námestí, pán Rudolf.

Okamžite sa strhla diskusia, čo sa presne stalo. Na situáciu zareagoval aj DPB, ktorý účasť vodiča na proteste odmieta. "Sociálnymi sieťami koluje fotografia autobusu linky 80, ktorej vodič po presmerovaní na obchádzkovú trasu uviazol v podjazde na Hodžovom námestí. Demonštrujúci dav do tejto chvíle odmieta uvedené vozidlo uvoľniť tak, aby mohlo pokračovať v jazde. Dopravný podnik Bratislava touto cestou zdôrazňuje, že sa do demonštrácie nezapája a od tohto protestu sa dištancuje," vyjadril sa pre banoviny.sk k incidentu hovorca DPB Martin Chlebovec. Vodič sa mal pokúsiť o otočenie vozidla do opačného smeru, čo sa mu však už nepodarilo. 

Zdroj: FB DPB

Autobus krížom cez celú cestu podjazdu.

Na druhej strane sa ľudia v skupine na sociálnej sieti, ktorá združuje odporcov očkovania, chválili, že vodiča prehovorili, aby sa k nim pridal. 

K situácii sa na tlačovej besede vyjadrila aj polícia: "Ten autobus je zablokovaný omylom. šoéroval ho vodič, ktorý nepochopil príkaz dispečingu. Chcel sa s tým autobusom otočiť a zablokoval ho v podchode a nedokázal ho naštartovať," povedal krajský riaditeľ polície v Bratislave Viliam Adamec.

Zdroj: FB Nezaočkovaní

Fotografia autobusu na sociálnej sieti v skupine, ktorá združuje odporcov očkovania.

(ms)

Páčil sa vám článok?