V Devínskej Novej Vsi zrazilo auto 11-ročné dievča

8.7.2021
0
MHD Kamence polícia

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

V Devínskej Novej Vsi sa stala v blízkosti zastávky MHD Kamenáče dopravná nehoda, pri ktorej auto ťažko zranilo 11-ročné dievča.

Hliadka bratislavských dopravných policajtov bola včera krátko pred 13.00 h vyslaná k dopravnej nehode, ku ktorej došlo v mestskej časti Devínska Nová Ves. "Podľa doterajších informácií došlo v blízkosti zastávky MHD Kamenáče k zrážke osobného motorového vozidla zn. Lancia a 11-ročného dievčaťa. Zrážkou utrpela chodkyňa zranenia, ktoré si vyžiadali jej bezodkladný prevoz privolanou RZP do jednej z bratislavských nemocníc," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Vodiča  podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, tá skončila s negatívnym výsledkom. Škoda na motorovom vozidle bola vyčíslená na 2.500 eur. Presné príčiny, ako aj okolnosti tejto dopravnej nehody policajti objasňujú.

V súvislosti s prázdninovým obdobím polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli obozretní a dbali nielen na svoju bezpečnosť, ale aj na bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. Chodci nezabúdajte! Povinnosti  chodcov v cestnej premávke sú nasledovné:

  • chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť
  • pri prechode cez cestu dbajte o svoju bezpečnosť! Pred samotným prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, aby sa tak chodci vyhli možnému zachyteniu a stretu s vozidlom.
  • pri prechádzaní cez cestu by ste mali uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu na ceste a až potom cez cestu bezpečne prejsť.
  • Mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy.

 (ts,nc)

 

 

Páčil sa vám článok?