FOTO a VIDEO: Ozbrojený muž v Karlovej Vsi prepadol lekáreň, strhol sa súboj s personálom

26.6.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Pri známom supermarkete na Karloveskej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi prepadol v piatok po ôsmej večer ozbrojený muž lekáreň. Na personál lekárne vytiahol strelnú zbraň, nedopadlo to však podľa jeho predstáv.

"Naval peniaze," mal podľa svedkov povedať 44-ročný Pavol po príchode do lekárne a namieriť na lekárnikov zbraň. Mladý farmaceut si však uvedomil, že zrejme nejde o funkčnú zbraň a spolu s kolegyňou na lupiča zaútočili. Pavla následne na parkovisku pred predajňou spacifikoval esbéeskár supermarketu.  Na prípade je šokojúce, že sa odohral ešte za bieleho dňa, keď bolo parkovisko pred predajňou plné áut a vychádzali z nej ľudia, ktorí si nakupovali potraviny na víkend.

Esbeeskár držal muža pri zemi, až kým na miesto nedorazili policajti. Kúsok od miesta súboja ostala ležať na dlažbe parkoviska zbraň, ktorú pri lúpeži muž použil.

Zdroj: ms

Po príchode policajtov: ​Neďaleko od zadržaného lupiča, ktorý ostal ležať na zemi, sa nachádzala zbraň.

Na miesto dorazili policajti na dvoch autách. Lupiča si od esbeeskára prevzali, nasadili mu putá a opreli ho o kapotu auta. Policajti konali rýchlo, ale pokojne a s rozvahou, ich postup pôsobil veľmi profesionálne. Zadržaného muža čoskoro naložili do auta a odviezli preč.

Policajti muža odviezli preč:

Na mieste zostala posádka druhého auta, čoskoro dorazilo ďalšie policajné vozidlo. Priestor opáskovali a začali so zaisťovaním stôp, zbraň ešte stále ležala na mieste.

Neskôr na miesto dorazili ďalší policajti:

"Policajti štvrtého bratislavského okresu boli včera krátko po 20.00h vyslaní k prevereniu oznámenia na Karloveskú ulicu, kde malo podľa oznámenia dôjsť k lúpežnému prepadnutiu lekárne. Podľa doterajších informácií vošiel 44-ročný muž do priestorov predajne so zbraňou a žiadal vydanie finančnej hotovosti, Zamestnanec lekárne si však pri odovzdávaní finančnej hotovosti všimol, že zbraň je v skutočnosti replika zbrane. S kolegyňou a následne za pomoci pracovníka SBS muža spacifikovali a na miesto privolali hliadku štátnej polície. Policajti muža v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie.
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV vzniesol v tejto súvislosti obvinenie zo zločinu lúpeže 44-ročnému Pavlovi S. z Bratislavy. Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia," povedal nám k prípadu bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Replika zbrane, ktorú Pavol použil. 

Za ozbrojenú lúpež hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny až 12-ročný pobyt za mrežami.

(ms)

Páčil sa vám článok?