Požiar bývalej policajnej ubytovne v Dúbravke má podľa ministerstva na svedomí neznáma osoba

17.6.2021

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Minulotýždňový požiar chátrajúcej ubytovne ministerstva vnútra na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke vznikol nedbanlivým konaním neznámej osoby. Uviedli to z rezortu vnútra s tým, že už elektronicky zabezpečili budovu tak, aby zamedzili podobným incidentom.

Mestská časť Dúbravka tvrdí, že niekoľkokrát písomne oslovila ministerstvo a žiadala o stretnutie s cieľom riešenia opusteného objektu. "Dúbravka sa obrátila na ministra vnútra so žiadosťou o riešenie situácie týkajúcej sa budovy bývalej ubytovne 31. mája. V predmetnej veci rezort koná, budúci týždeň sa uskutoční stretnutie starostu Dúbravky s kompetentnými zástupcami ministerstva vnútra," uviedla Gabriela Tuchyňová z tlačového odboru ministerstva.

V ubytovni na Saratovskej horelo v noci na 11. júna. Požiar podľa zverejnených fotografií zachvátil jednu z miestností na hornom poschodí. Na mieste zasahovali desiatky hasičov. Pri hasení použili aj plošinu. Nočný požiar zanechal stopy aj na fasáde ubytovne, dym začiernil niekoľko horných poschodí.

(TASR)

Páčil sa vám článok?