VIDEO: Tragédia na Ševčenkovej - hasič sa snažil zachrániť ženu, ale tá vypadla z 11. poschodia

3.5.2021
0

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Mimoriadne nešťastný priebeh mala nedeľná záchranná akcia v 12-poschodovom paneláku na Ševčenkovej ulici v Petržalke. Na parapetnej doske okna sedela žena, ktorú sa pred prípadným skokom dole rozhodli zachrániť tak, že sa jeden z hasičov spustil na lane zo strechy domu. Napokon sa to však skončilo smrteľnou tragédiou...

Na sociálnej sieti sa dnes objavili dve videá zo včerajšej záchrannej akcie na Ševčenkovej ulici, na ktorých vidno hasiča, ako sa zlaňuje zo strechy k žene sediacej na parapetnej doske okna na 11. poschodí. Pravdepodobne sa rozhodol, že ju prekvapí a nohami ju zhodí do izby. Zámer sa mu čiastočne podaril, ženu sa pokúsil výpadom vtlačiť nohami do izby, no tá sa okamžite vrátila späť a následne bohužiaľ vypadla, či skôr vyskočila z okna.

Katarína Križanová z prezídia Hasičského a záchranného zboru médiám poskytla nasledujúce vysvetlenie nešťastnej udalosti: "Po príchode na miesto bolo zistené, že na 11. poschodí sedí osoba na okennej parapete. Vzhľadom na okolitý terén nebolo možné na mieste rozložiť výškovú techniku. Do bytu nebolo možné vstúpiť prostredníctvom prelomenia bezpečnostných dverí z obáv o možné skratové konanie osoby. Preto bolo na streche vytvorené kotviace stanovisko a pomocou zlaňovacieho systému sa hasič pokúsil osobu zachrániť, s cieľom dostať ju do bezpečia bytu. Záchranná akcia bohužiaľ nebola úspešná a osoba po páde z 11. poschodia zraneniam na mieste podľahla." 

Podľa slov Aleny Krčovej - hovorkyne Operačného strediska záchrannej a zdravotnej služby bol na miesto na základe volania na tiesňovú linku 155, na ktorej bol nahlásený pád osoby z budovy, okamžite vyslaný záchranný lekársky tím, ale ten už žene nedokázal nijako pomôcť a posádka musela konštatovať jej smrť. 

“HaZZ vyjadruje úprimnú ľútosť nad udalosťou, pri ktorej nebolo možné osobu zachrániť, pričom boli nasadené všetky dostupné sily a prostriedky zboru. Zasahujúci hasiči postupovali v súlade so všetkými predpismi, v maximálnej snahe zachrániť život osoby,” dodala hovorkyňa hasičského a záchranného prezídia Križanová.

Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave už oznámilo, že v súvislosti s týmto tragickým prípadom už bolo zahájené trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, ale bližšie informácie zatiaľ nemôže poskytnúť, nakoľko je to predmetom intenzívneho vyšetrovania.

O nešťastí informovala prostredníctvom reportáže v relácii Krimi noviny aj TV JOJ: 

(ars)

Páčil sa vám článok?