Smutné nedeľné ráno: V Petržalke zrazil autobus chodkyňu

2.5.2021
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Hoci v nedeľu bývajú cesty prázdnejšie, ani tomuto dňu sa dopravné nehody nevyhýbajú. K jednej dnes došlo v bratislavskej Petržalke na križovatke ulíc Farského - Bosákova.

Ako nás informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, nehoda sa stala o 9:30 h dopoludnia. "Podľa doterajších informácií došlo k zrážke autobusu MHD a chodkyne," uviedol pre banoviny.sk Szeiff s tým, že chodkyňa utrpela ťažké zranenia.

V pondelok sa k nehode policajti vyjadrili podrobnejšie. "V čase krátko po 09:30 h došlo v bratislavskej Petržalke na križovatke ulíc Jantárová cesta - Farského – Bosákova k dopravnej nehode. Podľa doposiaľ zistených informácii vodič mestskej hromadnej dopravy viedol autobus v pravom jazdnom pruhu po Farského ulici, pričom na menovanej križovatke pri odbočovaní vpravo nedal prednosť chodkyni, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov. Vodič si pravdepodobne neuvedomil, že ak svieti zelená šípka a jeho jazdná dráha sa križuje s priechodom pre chodcov, pri odbočovaní vpravo je povinný dať prednosť chodcom na priechode pre chodcov," uviedli na sociálnej sieti.

Video z miesta nehody:

Požitie alkoholu u vodiča vylúčili. Na úplnom objasnení nehody policajti ešte pracujú. "Vodiči, nezabúdajte na to, že ak Vám zelená šípka dovolí odbočiť vpravo, budú mať aj chodci križujúci vašu dráhu na svojom semafore zelenú. Pre odbočujúcich vpravo preto platia všeobecné pravidlá o dávaní prednosti chodcom na priechode. Nie je dôležité, ako ďaleko od odbočenia je priechod pre chodcov," dodali policajti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Autobus zrazil chodkyňu na priechode.

Ako vidno i na našich záberoch, na mieste zasahovali aj pracovníci rýchlej zdravotnej služby, ktorí odviezli ťažko zranenú chodkyňu do nemocnice.

Zdroj: nc

K nehode došlo na križovatke ulíc Farského - Bosákova.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Išlo o autobus jazdiaci na linke číslo 95.

(ms, nc)

Páčil sa vám článok?